Cursus aanbod

BHV 

Bedrijfshulpverleners kunnen het verschil maken als er een incident of calamiteit is in uw organisatie. BHV'ers verlenen eerste hulp, bestrijden beginnende branden en zijn in staat om gebouwen of terreinen te ontruimen. Eveneens is een BHV'er in staat om adequaat te alarmeren wanneer professionele hulpdiensten nodig zijn. 

Reanimatie AED 

Reanimatie redt levens. Weet jij wat je moet doen bij een hartstilstand? Als u een circulatiestilstand krijgt, kunnen zorgverleners of mensen in uw omgeving proberen uw hart en ademhaling weer op gang te krijgen. Dit gebeurt door hartmassage, mond-op-mondbeademing en/of het geven van een stroomstoot op de borstkas met een AED.


Een circulatiestilstand kan optreden door verschillende oorzaken zoals: Een acuut hartinfarct, hartritmestoornissen en verstikking en verdrinking

Kinder EHBO

Ieder jaar raakt een groot aantal kinderen betrokken bij ongevallen. Weet u wat u moet doen al een een kind op het hoofd valt, stikt in een speeltje of ernstige brandwonden oploopt? In veel gevallen kan door uw ingrijpen, met eenvoudige handelingen, verslechtering van de situatie worden voorkomen! Tijdens deze cursus komen de ongevallen die veel bij kinderen voorkomen aan bod. 

EHBO 

Veel mensen zijn bereid om hun medeburgers hulp te verlenen als dat nodig is. Met het behalen van het Eerste Hulp van verhoog je de kwaliteit van de hulp die je kunt bieden. EHBO is helpen gedrag en de eerste zorg bij een acute ziekte of letsel. De doelstellingen van een eerstehulpverlener zijn onder andere het behouden van leven, het verrichten van lijden, het voorkomen van verergering ziekte of letsel en het bevorderen an herstel. 


Ploegleider 

De opleiding ‘Ploegleider BHV’ is gericht op de inzet van de ploegleider als leidinggevende van een BHV-ploeg. In deze cursus wordt de rol van de ploegleider aangeleerd en geoefend aan de hand van scenario’s. Kennis wordt onder meer opgedaan over BHV-middelen, BHV inzichten, aansturen van een BHV ploeg, communicatie en alarmering,


VCA 

Werknemers, ZZP-ers en leidinggevenden kunnen bij Twente BHV een VCA-diploma halen. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Een VCA diploma toont aan dat er rekening gehouden wordt met zowel het milieu als met veiligheid en gezondheid van medewerkers en omwonenden van een bouwplaats of bedrijventerrein. 

Code 95 Cursus EHBO-BHV 

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken.